Часът на Земята е тук! Време е за шоу!

Мисия Варна

27-03-2010, 16:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Островите в Тихия океан първи показаха загрижеността си за глобалното затопляне.

От Тавалу, през Папуа Нова Гвинея и Соломоновите острови до Северните Мариански острови, Часът на Земята провокира въображението на Пасифика. Островните нации взеха участие в най-голямата демонстрация на загриженост за климатичните промени. Весело е...

Часът на Земята в Австралия вече отмина, но предстоят още много включвания в изключването по цял свят.
Енергийните спестявания по време на кампанията са фантастични, но първоначалната цел е демонстрация на желание за промяна и действия. Координацията на глобална кампания, включваща повече от милиард души изисква много работа.

"Часът на Земята" започва в Сидни през 2007, включвайки само този град. Днес в глобалното "изключване" се включват над 5000 града от над 100 страни.

С изгасването на символите на града - мостът Харбър и сградата на Операта, Сидни демонстрира мащабна загриженост. Фериборите включиха сирените си и хиляди души се събраха на пристанището за да станат част от този исторически момент на глобално обединение.

В същото време в Мелбърн, историческата гара на улица Флиндърс (Flinders Street Station) обедини сили със съседния модерен Площад на Съюза (Federation Square) и хиляди жители се събраха в сърцето на града, за да отпразнуват приноса си към Часът на Земята - глобално действие за климатичните промени.

В цяла Австралия 150 града показаха съпричастност към екологичните проблеми на планетата. Вижте видеото »

Сигналите за надежда на Часът на Земята започват да се виждат по целия глобус. Вижте снимки от Нова Зеландия и Фиджи »

Планетата се подготвя за "изключване". На всеки континент хора, бизнес и правителства и цели общности ще се съберат за най-голямата капания на света. Хора от различни раси, култури и религии ще се обединят, както никога досега.

Най-емблематичните сгради на човешката цивилизация ще потънат в мрак - извисяващата се на 800 метра Бурж Калифа в Обединените арабски емирства, Си Ен Тауър в Торонто, Тайпей 101 в Тайпе и Уилис (Сиърс) Тауър в Чикаго. За час на тъмно ще останат и прочути символи като Бранденбургската врата, Айфеловата кула, Мемориалът на мира в Хирошима, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колизеумът в Рим, центърът на Москва, египетските пирамиди, Партенонът в Атина, кралският дворец в Банкок, мостът Голдън гейт в Сан Франциско, Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, лондонското виенско колело "London eye", дори вечно озарените в реклами и светлини "Пикадили съркъс" и Лас Вегас.

Часът на Земята ще бъде исторически момент - на безпрецедентно глобално обединение, което ще покаже, че решение на екологичните проблеми на планетата ни има - колективното действие на всички.

В 8:30 ч. (местно време) тази вечер, когато вълната на Часът на Земята, носейки оптимизъм за по-добра и по-здрава планета, почука на вратата ни, нека й отворим и се включим. Изключете осветението си за час и запалете свещ на надеждата, за да покажете на света, че още не е късно.


Ние тръгваме към Слънчевата площадка (амфитеатъра под Пантеона) в Морската градина, за да покажем съпричастността си към глобалната инициатива. Заповядайте и вие на нашето изключено unplugged парти - носете свещи, факли и всякакви алтернативни източници на светлина и забавление.