Бивши асове организират авиофестивал в Добрич

Архив Варна

29-03-2010, 11:14

Снимка:

СНИМКА СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Авиофестивал "Добруджа от птичи поглед" ще се проведе на 10 и 11 април в Добрич, научи ВарнаУтре. Инициаторите са Българската асоциация на леката авиация и бивши служители на закритата авиобаза в града.

"Българската  асоциация на леката авиация от своето създаване през 2005 г. обединява и насочва съвместните усилия и инициативи на любители и професионалисти във всички областти на авиацията с цел максимално популяризиране на въздухоплаването у нас. Много и разнообразни са авиационните събития инициирани и организирани от нашето сдружение - авиционни фестивали и авиоралита, в които участват до 30-40 различни леки и свръхлеки въздухоплавателни средства. Отдавна организираме край Пловдив, Плевен, Казанлък, Габрово, Шумен и др. Мероприятията ни винаги се провеждат при високо ниво на авиационна безопасност и съответното застраховане", съобщават организаторите.
В двата дни на събитието ще бъдат изпълнени демонстративни и мотивационни полети с леки и свръхлеки самолети, които са собственост на фирми и частни лица.
Целта на авиофестивала е събиране на служители на закритата авиобаза в Добрич и авиолюбители от района, за да се възобновят позатихналите авиационни традиции в района. През тази година се отбелязват и 59 години от основаването на Авиобаза Добрич, която бе най-голямата на Балканския полуостров. Тя бе закрита през 2001/2002 г. Авиофестът в Добрич ще бъде посветен и на Деня на авиацията и космонавтиката.