В Каварна затварят вратите на Черно море към Европа

Архив Варна

30-03-2010, 15:57

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

В сряда са четвъртфиналните срещи от футболния турнир за Купата на България.

Един от най-интересните двубои ще е в Каварна, където устремилият се към "А" група тим на Калиакра приема първодивизионния Черно море (Варна). Мачът ще се играе на електрическо осветление и ще започне в 19.30 часа. Доказателство за повишения интерес към срещата в Каварна е фактът, че тя ще бъде излъчвана директно по спортната телевизия на България Ринг БГ.

"Мачът на Черно море в Каварна е последният им шанс за влизане в Лига Европа. Намираме се в много добра спортна форма и сега е момента да спечелим. Назрял е моментът да бием Черно море. Не зная дали ще затворим вратите на варненските футболисти към Европа, но нашите смятаме в утрешния мач да ги отворим за нашите фенове, показвайки им приятен за гледане футбол. Настроението в отбора е преповдигнато", заяви за ВарнаУтре кметът на Каварна Цонко Цонев.

Той призова всички добруджанци да подкрепят Калиакра в четвъртфиналния сблъсък с Черно море.

"Детелин Димитров, Николай Радомиров и Милен Бонев, които доскоро лекуваха контузии, вече участват в тренировките и по всяка вероятност ще бъдат на разположение за мача. Под въпрос е обаче участието на други трима футболисти - нападателите Иван Караджов и Иван Петков, и халфът Диян Кателиев", заяви клубният бос на Калиакра Венцислав Василев. Той каза още че с оглед предстоящия важен мач от първенството на Източната "Б" група с Дунав (Русе), е възможно някои от състезателите да бъдат съхранени.  "Ще играем за победа, но специални премии за успех не са предвидени", категоричен е Василев.

Другите четвъртфинални двубои са: Черноморец (Поморие) - Миньор (Перник), Берое (Стара Загора) - ЦСКА (София), Чавдар (Етрополе) - Славия 1913 (София). Според регламента победителят трябва да се излъчи в една среща, като при равенство в редовното време се играят две продължения по 15 минути, а при равенство в тях се изпълняват наказателни удари.