Елитни голфъри тренират край Балчик

Архив Варна

30-03-2010, 16:05

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Австрийският национален отбор по голф избра за втора поред година да се подготвя на едно от най-добрите игрища в България - Блексирама край Балчик.

Тази година с представителния тим на Алпийската държава са и голфърите от резервния отбор. Лагерът им ще продължи една седмица. В понеделник към топ състезателите на Австрия се присъедини и президентът на Австрийската голф асоциация Франц Витман. Гостите признаха, че са избрали да водят занимания у нас, след като миналата година  младежите са спечелили първото място в кръг от Европейската голф асоциация, именно след тренировки на Блексирама.

„Надявам се на същото, надявам се да спечелим, но в голфа не е толкова лесно. Голфът е труден спорт, но тук имаме най-добрите условия за започващия сезон. Блексирама е фантастично място за тренировка, перфектно голф игрище. Можем да ползваме целия комплекс, за да тренираме добре и да направим добър старт през новия сезон”, каза днес за ВарнаУтре Франц Витман.

40 момчета и момичета освен голф тренировките, ще бъдат подложени и на усилено физическо натоварване във фитнес центъра на голф комплекса, с включени специални упражнения от фитнес голф, за които голф директора на комплекса се подготви и получи сертификат в Швеция.

За проследяване изпълнението на програмата, отборите ще бъдат придружени и от своите треньори, психолози и лекари, както и от австрийски спортни  журналисти – Джонатан Мание, Ник Гулд, Ники Житни, Максимилиан Морети, Патрик Бетз.

Двата отбора са и на строг хранителен режим – специално подготвено меню, в което се набляга на храни, които са собствено производство на комплекса.

„Ако само преди две-три години някой ми беше казал, че национални елитни отбори ще тренират голф в България щях да помисля, че човекът е пиян. Но това се случва, това е истина. И не случайно Блексирама беше посочено от американските специалисти за най-добро ново голф игрище в света и австрийските колеги са тука, най-представителният тим тренира с всичките си треньори”, заяви изпълнителният директор на Блексирама Кънчо Стойчев.

От Блексирама очакват този сезон да бъде по-успешен от миналата година, независимо от икономическата криза. Планирали са 8 големи турнира. Кънчо Стойчев е категоричен, че голфтуризмът е бъдещето на българския туризъм.