Лъскат "Дръзки" и военноморския музей за лятото

Мисия Варна

01-04-2010, 13:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

20 000 лв. ще бъдат отпуснати за ремонта и възстановяването на миноносеца "Дръзки".

Освен това за лятото ще бъдат лъснати всички експонати във Военноморския музей в Морската градина. Това обеща днес пред кмета на Варна военният министър Аню Анев.

Министърът обеща пред Кирил Йорданов теренът на бившата хидрографска служба, който е собственост на МО, да бъде предоставен на общината за разширяването на Военноморския музей и зоологическата градина. Министър Аню Ангелов прие идеята и препоръча община Варна по най-бързия начин да внесе документите за тази цел в Министерството на отбраната.


По-късно пред журналисти министър Анев коментира, че през септември ще бъде решено окончателно дали в нашия военен флот ще има подводници. Той добави, че 60 процента от парите за купуването на три морски вертолета "Пантер" за нуждите на ВМС, вече са преведени. В момента изтича ресурсът на вертолетите Ми-14 ПЛ в база "Чайка". Ако не дойдат нови хеликоптери, флотът ще остане без бойни машини за разузнаване, спасяване и борба с подводници, обясни министърът.

 
Аню Анев заяви, че не може да коментира ареста на ексвоенния министър Николай Цонев и, че е предал всички документи за нарушения в министерството на прокуратурата.