Съвременното българско кино е във Варна

Варна Лайф

06-04-2010, 17:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Всеки четвъртък на април в 21.00 ч., в Морско казино, ще бъде посветен на съвременното българско кино с четири нови издания на ArtinBGclub.

На 8 април ще видим "Посредникът" (2008) на режисьора Драгомир Шолев, с участието Койна Русева, Деян Донков и Александър Марков. Филмът е с награда от 2009 г. „Златен Дракон” от фестивала "Etuida&Anima" в  Полша и разказва историята на момче, чийто живот протича между семействата на разделените му родители. Въпреки че има две къщи, момчето все не може да намери място за своето колело.

От същия режисьор е и "Преди живота, след смъртта" от 2005 г. с награди от София Филм Фест, 2005 г.,  международния фестивал в Лозд 2005 г. и награда за най-добра кинематография от фестивала  Next Reel в Ню Йорк, 2005 г. Историята разказва за края на войната. Офицер екзекутира последните пленници пред очите на собствените си войници. Единственият им шанс да останат живи е да изсвирят на цигулка част от симфония на Бетовен.

"При гълъбите" (2009) на режисьора Георги Иванов ще ви накара да си представите, че сте гълъб и ще ви покаже колко вълнуващи неща могат да се видят от покрива.