Николет Шеридън съди продуцента на "Отчаяни съпруги"

Варна Лайф

08-04-2010, 09:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Николет Шеридан, актрисата, която изигра ролята на разведена похотлива агентка на недвижими имоти в продукцията на ABC "Отчаяни съпруги", съди създателя на шоуто за физическо нападение и неправомерно прекратяване на договора й, съобщи АП.

В понеделник във Върховния съд на Лос Анджелис актрисата обвини продуцента Марк Чери, че я е ударил по лицето на снимачната площадка Уистерия Лейн, през септември 2008 г.
 
Шеридън е попитала Чери за реплика в сценария и той я е "дръпнал настрани насила и я е ударил с ръка през лицето и главата", пише в съдебния иск. След като тя побягнала към караваната си, той я настигнал, за да "моли за прошка".
 
Когато тя докладвала за инцидента, пред АBC, Чери си отмъстил, като "убил" героинята и - Еди Брит в попуярния сериал, твърди Шеридън.
 
Искът е за 2 милиона долара обезщетение.
 
Николет Шеридън обвинява Чери в създаване на враждебна работна среда и в обидно и агресивно поведение към актьорите и сценаристите.
 
Когато Тери Хатчър, която играе Сюзън Майер в шоуто, се оплакала на продуцентите на ABC за поведението на Чери, той е казал пред Шеридън: "Надявам се Тери Хатчър да бъде ударена от кола и да умре".
 
Шеридън, която смята, че героинята й в шоуто е една от главните и получи повече ефирно време в последния сезон, протестира, че не е получила достатъчно внимание и уважение за ролята си.
 
Чери и ABC са отвърнали на оплакването й, като са убили героинята й в автомобилна катастрофа, твърди съдебната документация.
 
"Много е необичайно популярен образ да бъде свален от ефир, освен, ако актьорът не помоли за прекъсване на договора си", смята адвокатът на актрисата.