Ливърпул разби Бенфика. Фулъм, Хамбургер и Атлетико също на полуфинал

Архив Варна

09-04-2010, 04:51

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Ливърпул победи категорично с 4:1 Бенфика и се класира за 1/2 финала на турнира Лига Европа.

Там "червените" ще срещнат Атлетико Мадрид.

На "Анфийлд" мачът започна след победа на гостите в първата среща с 2:1. В първите няколко минути Ливърпул трудно вързваше два-три паса и рядко излизаше от половината си. Постепенно домакините изравниха играта и стигнаха до няколко опасности пред Сезар. В 27-та минута след изпълнение на ъглов удар от Стивън Джерард, Дирк Каут от малкото наказателно поле с глава откри резултата. Незнайно защо страничният съдия вдигна флага за нарушение на холандеца, но главният арбитър не зачете знака на помощника си. Веднага след това Бенфика се опита да натисне съперника си, но перфектна контра започната от Бенаюн, премина през Джерард и завърши с гол на Лукас Лейва за 2:0.

Второто полувреме отново започна с териториално предимство на гостите и отново контра на Ливърпул доведе до 3:0. Бенаюн овладя топката в собственото си наказателно поле, напредна до средата на половината на гостите и подаде на дясно на Каут. Той от своя страна с едно докосване пусна към Торес и "Ел Ниньо" направи 3:0. "Орлите" намалиха резултата след изпълнение на пряк свободен удар на Кардосо и рикошет в крака на Джерард. Малко след това ситуацията почти се повтори, но отскочилата от главата на Торес топка мина на милиметри от гредата на Рейна.

В тези минути Бенфика се настани трайно в половината на Ливърпул и след поредна перфектна контра в 82-та минута Фернандо Торес направи 4:1 и премахна всички въпросителни относно полуфиналиста. Освен това Ливърпул прекъсна серията на Бенфика от 9 поредни мача без загуба в Европа и от 4 поредни победи на "орлите" над "червените".

В полуфинала Ливърпул ще играе срещу родния тим на Фернандо Торес Атлетико. Мадридчани отстраниха сънародниците си от Валенсия след равенство 0:0 на "Висенте Калдерон" и 2:2 от преди седмица на "Местая". В другия полуфинал се изправят Хамбургер и Фулъм. Германците победиха с 3:1 (2:1 в първата среща) Стандарт този път като гости, а англичаните след успех 1:0 (гол на Боби Замора в 22-та секунда!) като гост на Волфсбург и победа преди седмица с 2:1 като домакини продължават напред.
Полуфиналите са на 22 и 29 април, а финалът е на 12 май на стадона на Хамбург.