Добруджа посреща ЦСКА

Архив Варна

10-04-2010, 09:31

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Отборът на Добруджа, който е протегнал ръце към шампионската титла на България в мъжкото хандбално първенство посреща ЦСКА.

Шампионатният мач ще се проведе в 17 часа днес в зала „Русалка”. В своята история досега „армейците” са печелили 9 пъти първенството, но от 19 години не са стигали до върха.
 
“Единствената ни цел е да бием, няма значение с колко гола разлика. Другата ни основна цел е да запазим спортната си форма, в която се намираме в момента”, каза за ВарнаУтре клубният бос Георги Андреев, който е и треньор на отбора. Той добави, че ще разчита на всички състезатели за предстоящия двубой.
 
Андреев не очаква неговите състезатели да имат проблеми срещу ЦСКА. През есента добруджанци се завърнаха от столицата с категорична победа над „червените”. Сега отново се заканват да натупат съперника си, като двете им задачи преди днешната среща са да не ги подценят и да неутрализират техният състезател Теодор Илиев, който със 107 попадения в момента е голмайстор в първенство. В таблицата на голмайсторите втори с 88 попадения е Росен Колев от добричкия тим.
 
В същото време се разбра, че юношеският национален тим е гостувал за контрола в зала “Русалка”, която отборът на Добруджа Сплендид е спечелил с 53:36.