Jaya the cat отново в България

Архив Варна

12-04-2010, 05:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Една от най-актуалните в Европа през последните години ска-реге група стартира специално балканско турне.

То започва днес от Словения и ще обхване още Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Гърция и Румъния.  В България ще бъдат на 23 април, петък.
Jaya the cat имат два доста успешни концерта у нас - в средата и края на 2008-ма - съответно в Парти център 4КМ и Блу Бокс. Преди месец фронтменът им Geoff Lagadec направи тридневна обиколка в София, Сливен и Пловдив в ролята си на диджей, където загатна желанието си да гостува отново тук заедно с останалите от групата.  
Предстоящия концерт в София ще бъде в новия R.B.F. Club (кв. Хаджи Димитър, ул. Макгахан 42 – читалище „Иван Вазов”). Клубът вече доказа своите преимущества при участието там на Artery & Wickeda преди десетина дни - просторно помещение, перфектен саунд, солидна сцена и екип от професионалисти. 
Билетите за концерта на Jaya the cat в R.B.F. Club се разпространяват в мрежата на Ticketstream. Предварителната продажба започва е на цена от 20 лв., а в деня на концерта и на място билетите ще струват 25 лв. Бройката е ограничена до 250 души. 
 
Jaya the cat, основани в Бостън и от няколко години базирани в Амстердам - Холандия, бързо завладяват европейската сцена със своя безкомпромисен и оригинален микс от реге, пънк-рок и ска музика. Създадени от общата любов към дъб и пънк музиката на 70-те и 80-те от трима приятели, те правят песни, вариращи от алкохолно заредени химни през спокойни, танцувални парчета, до открити политически коментари. 
 
Групата е популярна в България с парчета  като “Forward”, "Thank You Reggae", “Shit Jobs For Rock”, “Are You With Me”, “The Bottle And The Cross”,"Closing Time", както и от участието й в саунтраци на популярни филми за екстремни спортове. 
Концертите на Jaya The Cat по правило са по-скоро купон с приятели, отколкото музикално изпълнение – публиката пее, танцува и пие редом с бандата.