Варненските вестници в понеделник

Архив Варна

12-04-2010, 06:37

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

“Кучкарникът стана приют“ съобщава днешното уводно заглавие на „Позвънете“. От месец и половина насам кучкарникът е със статут на приют. Тоест четириноги вече няма само да бъдат обезпаразитявани, кастрирани и отново връщани на улица, а ще се задържат по-дълго време в приемника. Капацитетът на кучешкия лагер обаче все още е твърде малък – за едва 45 животни. Според данни на неправителствени организации, кучетата във Варна са 2500.
 
„Арест за баш сводници“ при среднощна хайка през уикенда е уводното заглавие на „Народно дело“. Зад решетките са близнаците Светлин и Красен, и Пейчо Пейчев от делото „Славков“. Организираната престъпна група за контрол на проституцията е разбита в събота вечерта след няколкомесечно наблюдение от страна на службите.
„Хайка за сутеньори и проститутки“ - деветима в ареста, сред тях са Близнаците и Дебелия, съобщава уводното заглавие на „Твоят ден“. Групата е ръководила пазара с проститутки.
„Варна ще развива кораборемонта в Кейптаун“, информира уводното заглавие на „Черно море“. Предстои и побратимяване на града ни с южноафриканската провинция Истърн Кейп.. Колкото до кораборемонта, Варна ще помага със свои специалисти. Това е станало ясно при посещение на наша делегация в Южна Африка.
 
„Гуцанов не можел да остане в ареста“ съобщава заглавие от 2-ра страница на „Позвънете“. Това е мнението на медиците, които лекуват двустранната пневмония на задържания за участие в организирана престъпна група председател на общинския съвет Борислав Гуцанов. „Пневмонията е достатъчно тежка болест и по мое мнение пациентът не трябва да се връща в следствения арест“, обяснява шефът на вътрешното отделение в Окръжна болница д-р Сергей Пройков.
„Съдът пак гледа продажбата на „Алея първа“ информира уводното заглавие на 5-а страница във вестника. Върховният административен съд върна за ново разглеждане жалбата срещу продажбата на 122 декара от морската градина на „Холдинг Варна“. Новият областен управител пък подписал анекс към договора с холдинга в края на миналата година. Според Данчо Симеоново става въпрос само за поправяне на техническа грешка около сделката.
 
Защитници на бездомни кучета „Дават Барак Обама за пример на варненци“ съобщава уводното заглавие на 3-та страница в „Народно дело“. На протест в морската градина в събота, стотици защитници на уличните четириноги, са апелирали варненци да последват примера на американския президент и да си осиновят бездомно куче.
 
„Засилена охрана за свидетел, пропял срещу „медузите“ твърди уводното заглавие на 3-та страница в „Твоят ден“. Прокуристът на фирмата „Градски транспорт“ Пенчо Пенчев, който е под домашен арест, вече е с официална охрана. Тя е назначена от окръжния прокурор, след като били отправени недвусмислени заплахи за здравето и живота на Пенчев. Това било логично, защото се разбра, че прокуристът е проговорил срещу обявените за негови съзаклятници Даниел Славов – Дънката и председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов. От тук нататък материала е посветен на здравословното състояние на Гуцанов, който е настанен в окръжна болница с пневмония.
 
„Социалистите почитат деня на космонавтиката“ твърди заглавие от 2-ра страница на „Черно море“. Явно космонавтиката е загинала геройски в някаква битка и се налага паметта и да бъде почетена. Всъщност, ако говорим за българската, това си е точно така. Иначе текстът под заглавието съобщава, че БСП-Варна ще отбележи международния ден на космонавтиката днес в морската градина, където е Алеята на космонавтите.
„Полската общност почете паметта на Лех Качински“, съобщава уводното заглавие на 3-та страница във вестника. Това е станало на заупокойна литургия в католическия храм „Св. Архангел Михаил“.
„Разбиха групата на Близнаците“, информира уводното заглави на 4-та страница. Улични жрици на любовта и травестити са били прибрани в полицейските арести заедно със сводниците си.