Забраниха на служителите на Градски транспорт да клюкарят

Архив Варна

12-04-2010, 10:45

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Да обсъждат на публични места какво се случва в общинската фирма е било забранено на служителите на „Градски транспорт“, научи ВарнаУтре.

Това е станало на нарочно събрание на колектива миналата седмица. Припомняме, че прокуристът на дружеството Пенчо Пенчев беше задържан при акция „Медузите“ на 31 март заедно с главната счетоводителка на фирмата. В последствие двамата бяха пуснати от съда под домашен арест. Преди дни на Пенчев беше отпусната охрана, тъй като той получавал заплахи заради показанията си по делото.

Другите двама задържани по обвиненията за източване на общинското дружество са далеч по-известните Борислав Гуцанов, председател на общинския съвет и лидер на БСП в града, и бизнесменът Даниел Славов – Дънката, спряган и за един от големите организатори на контрабандни канали в страната.

Шофьори, монтьори, билетопродавачи и прочие били извикани от ръководството на фирмата на събрание, за което не била обявена предварително тема, научи ВарнаУтре.бг. Хората се надявали, че ще бъдат обсъдени проблемите им за това как ги цакат с извънредния труд, но целта на срещата се оказала съвсем друга. На служителите било казано в никакъв случай да не обсъждат помежду си неща от кухнята на транспортното дружество, когато са на публични места и има вероятност външни хора да ги чуят. Става въпрос дори за разговори между шофьор и продавач на билети вътре в автобуса, тъй като до пътниците не трябвало да стига никаква вътрешна информация, която после може да бъде разпространена из града. Шофьорите нямат право да си говорят за фирмата и когато си отдъхват за кратко на крайните спирки, тъй като там се струпвали хора в очакване рейсовете да потеглят по курса си, обяснили шефовете.

Служителите на общинската фирма останали крайно разочаровани от неофициалното разпореждане да не изтича никаква информация. Не че толкова изгаряли от желание да клюкарят какво се случва във фирмата, а защото проблемите им са съвсем други – карали ги да работят извънредно, както през почивните дни, така и на празниците, но не им плащали за този труд, тъй като по документи се водело, че почиват.