Строителен работник уби колега и избяга, полицията го издирва

Архив Варна

12-04-2010, 11:26

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Полицията издирва водач на бетонпомпа, който буквално изпържил с ток свой колега и избягал от местопрестъплението, потвърдиха от МВР.

Инцидентът станал днес към 11 часа на строеж на жилищна кооперация в кв. "Виница". "Водачът на бетонпомпата предизвикал електрическа дъга, насочвайки неправилно хобота на съоръжението докато изливал бетон на четвъртия етаж на строежа. Хоботът докоснал въздушен далекопровод, през който минават 20 000 волта ток. Токът убил на място 39-годишен строител, който бил на етажа", обясни за ВарнаУтре шефът на инспекцията по труда във Варна Иван Иванов. Той допълни, че най-страшното в случая след смъртта на работника е фактът, че виновникът за инцидента избягал веднага след случилото се. "След като предизикал инцидента, мъжът излял бетона на земята до строежа и избягал заедно с бетонпомпата", обясни Иванов.

Според първоначалните данни от проверката строителният обект е на варненската фирма "Строител 65". Нарушението на тази фирма в случая е, че починалият работник не е имал трудов договор, сочи проверка в НАП. В такъв случай не се знае дали изобщо е минал инструктаж за безопасност на труда. Бетонпомпата и водачът й, който предизвикал инцидента, са от друга фирма, обясни Иванов.