“Транстриумф“ няма право да спре автобусите си

Архив Варна

12-04-2010, 11:31

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Никой няма право своеволно да спре превозването на варненци по линии на градския транспорт, категорично заяви председателят на транспортната комисия в местния парламент Красимир Маринов.

По думите му това изрично е записано в договорите на превозваческата фирма с община Варна.

ВарнаУтре потърси мнението на Маринов по повод коментарите на шефа на „Транстриумф“  Антраник Шакариян, че линиите на градския транспорт, за които отговаря фирмата може да бъдат спрени. Причината за това са такситата, които возят пътници на цената на билета. Тази нелоялна конкуренция нанасяла годишна загуба от 4,5 милиона лева, изчислява Шакариян.

“Ще чакам още месец-два и ще спра обслужването, ако не се предприемат мерки. Или спирам, или само сутрин и вечер ще извозвам хората, които отиват на работа и училище” категорично заяви шефът на „Транстриумф“ пред медиите.

Според Красимир Маринов договора за автобусните линии е железен и реално няма как фирмата да спре автобусите си. Иначе, шефът на транспортната комисия смята, че Шакариян е в правото си да недоволства и да настоява органите на реда да вземат мерки срещу нелегалните превозвачи. „Освен на „Транстриумф“ те нанасят загуби и на общинското дружество „Градски транспорт“, подчерта Маринов.