Прокуратурата пита "независими" лекари за здравето на Гуцанов

Архив Варна

12-04-2010, 11:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Лекари, които не са на заплата в болница "Св. Анна", са натоварени от прокуратурата да определят какво е здравословното състояние на арестувания председател на Общинския съвет и лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

Проблемът с доверието възникнал заради факта, че управителят на бившата окръжна болница доц. Лидия Петкова е общински съветник от БСП и беше назначена на поста по предложение на задържания.

"Очаквам днес до края на работния ден да бъдат готови заключенията на лекарите, които изготвят експертизата за здравословното състояние на Борислав Гуцанов. До момента в прокуратурата още няма резултати. Лекарите, които са натоварени с тази задача, не са от болницата, в която Гуцанов е приет за лечение, защото им нямам доверие. Състоянието му може да се коментира едва след компетентно лекарско заключение", обясни за ВарнаУтре.бг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Припомняме, че арестуваният на 31-и март председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов беше приет за лечение в МБАЛ "Св. Анна" в петък с диагноза пневмония. Според ръководството на болницата здравословните проблеми на арестанта са сериозни и от края на миналата седмиа той е на системи с антибиотици.