Локомотив Сф с грешна стъпка

Архив Варна

13-04-2010, 16:28

Снимка:

lokomotivsofia.bg

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Кандидат шампионът Локомотив София завърши наравно 1:1 с Миньор у дома и предостави шанс на Литекс за увеличи разликата между двата тима на 6 точки преди сблъсъка между тях в края на седмицата.

Срещата започна перфектно за домакините и още в 11-та минута Цветан Генков откри резултата. Завърналият се от Динамо Москва нападател се справи с двама защитници на "чуковете" и с хубав удар провря топката под плонжа на Ивайло Иванов. След гола Локо продължи да атакува и да създава опасни ситуации, но до ново попадение не се стигна. Вместо това гостите получиха право да изпълнят дузпа. Златински влезе изключително грубо в краката на Иванович, когато бившият играч на Спартак Варна беше вече подал на свой съотборник далеч извън наказателното поле. Горан Янкович беше точен от бялата точка и изравни резултата.

През второто полувреме съдията Станислав Тодоров от Шумен се превърна в главно действащо лице. В изключително спорна ситуация той отсъди дузпа за домакините и изгони с директен червен картон Златков. При паса към Камбуров остана впечатление за засада на нападателя и отделно самото бутане е много спорно. Вратарят на гостите Иванов за пореден път спаси наказателе удар. Това е четвъртата отразена дузпа на Ивайло, като преди това пропуски направиха играчи на Левски, ЦСКА и Литекс.

До края на срещата Миньор се затвори перфектно пред наказателното си поле и почти не остави шансове на Локо за нов гол. Освен това гостите можеха дори да постигнат пълен успех, но удар в последната минута на Димитър Илиев мина покрай гредата.

В момента Локомотив е на второ място в класирането на три точки зад Литекс и с един изигран мач в повече. Утре ловчанлии гостуват на Славия. ЦСКА в този кръг спечели служебно срещу Ботев с 3:0 и съкрати разликата от Локомотив Сф на 4 точки.