Близо 1000 добричлии се наредиха на опашка за работа

Архив Варна

14-04-2010, 15:37

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Близо хиляда добричлии днес посетиха специализираната борса в сферата на туризма с надеждата да си намерят работа за летните месеци.  

18 работодатели предложиха заетост в туризма. Те обявиха 584 свободни работни места. Търсиха администратори, камериерки, сервитьори, готвачи, пиколо, аниматори, спасители, поддръжка, кухненски работници, озеленители и др. Курортът Албена предложи най-много работни места и посрещаше бъдещите си служители на два щанда. На борсата имаше и фирми от Златни пясъци, Балчик, Кранево, Добрич, Слънчев бряг. "В хотелите най-често хората питат за свободни места за готвачи, за сервитьори-пиколи в ресторантите”, заяви Димитър Тачев - мениджър "Човешки ресурси" в Албена. Той обясни, че сред приемането на автобиографиите на кандидатите за работа, до края на месеца ще бъде направен подбор. Първите ще започнат работа в началото на май, тъй като тогава отварят врати първите обекти. Назначаването на следващите работници ще става на няколко вълни.
 
Трудовата борса в сферата на туризма в Добрич се проведе за четвърти път. Тя бе организирана от Агенцията по заетостта, дирекция “Регионална служба по заетостта” – Варна, и дирекция “Бюро по труда” - Добрич. През 2010 година АЗ ще организира 108 трудови борси, ДБТ в Добрич бе домакин на 32-та поред.