Димитър Чутурков ще води БСП-Варна до решаване на казуса „Гуцанов“

Мисия Варна

14-04-2010, 18:32

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Димитър Чутурков е бил упълномощен да представлява БСП-Варна, докато се реши казусът „Гуцанов“.

Това стана на извънреден пленум на градския съвет на партията тази вечер, съобщи за ВарнаУтре един от зам.-председателите на социалистите в морската столица -  Аврам Тодоров.

Чутурков е бивш общински съветник, а понастоящем е шеф на партийната организация на червените във „Владиславово“. На днешния извънреден пленум той първо е бил избран за заместник-председател на градския съвет на БСП, а след това е бил упълномощен да представлява партията. Така градската организация на червените вече има четирима заместник-председатели. Това са Пламен Градинаров, Аврам Тодоров, Валерия Ангелова и Чутурков.

„Това е най-умното решение, което можеше да вземе извънредният пленум на градския съвет, тъй като изборът на Димитър Чутурков няма да дразни никого в партията“, коментира Тодоров.
 
Припомняме, че председателят на БСП във Варна Борислав Гуцанов, който е и шеф на общинския съвет в града, беше задържан при операция „Медузите“ на 31 март, а в последствие съдът прецени, че той трябва да остане в следствения арест. Обвиненията на прокуратурата срещу Гуцанов са за източване на общинската фирма „Градски транспорт“ чрез сделки за покупка на автобуси.
 
Гуцанов остава председател на червените във Варна, а Чутурков е упълномощен да представлява градската организация на партията, тъй като нейният лидер е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Гуцанов си е легитимен председател на БСП в града до провеждането на най-висшия партиен форум на червени в морската столица – градската конференция. По график тя трябва да се събере в навечерието на местните избори, които са в края на 2011 година. Извънредна, за избор на нов председател, може да бъде свикана само, ако Гуцанов подаде оставка като лидер на БСП-Варна или бъде осъден.