Добруджа гони задължителна победа в Ловеч

Архив Варна

15-04-2010, 10:23

Снимка:

СНИМКА: С/ВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Георги Андреев вече гледа към решителната среща с Шумен, която ще определи кой отбор да завърши на първо място в редовния сезон и да има повече домакинства в плейофите. 

В същото време старши треньорът на юношеския национален отбор по плажен хандбал Иван Иванов, който е действащ вратар на Добруджа в мъжкото първенство, е извикал двама добричлии в тима на „трикольорите” за предстоящия лагер. Това са Денис Джевджетов и Николай Георгиев. Състезателите до 18 години се подготвят за европейския шампионат, който ще се проведе от 16 до 18 юли в Албена. На националите им предстои лагер сбор от 18 до 23 април в с. Баня (Панагюрско). Останалите състезатели, които са получили повиквателни са: Николай Нейчев и Христо Кутев - ХК  Стови, Цветозар Танков и Виктор Горов  - ХК Железничар, Стоил Радойчев и Вили Габерски  - ХК Интер, Росен Иванов, Иво Тодоров и Ивайло Игнатов - ХК Боляри, Николай Борисов, Искрен Петров, Юзеир Муса, Живко Георгиев - ХК Локомотив (Вн).

От федерацията определиха и датите на държавните първенства по плажен хандбал - юноши и девойки родени през 1994г. и по-малки да се проведат на 27-28 юни 2010г., а за мъже и жени от 29-30 юни 2010 г. Припомняме Ви, че отборът на Добруджа е настоящ шампион на страната при мъжете.„Нямаме право на грешка в Ловеч. Срещу Осъм излизаме за задължителна победа, тъй като това е последният ни важен мач преди решителния сблъсък за първото място с Шумен”, заяви за ВарнаУтре клубният бос на хандбалния Добруджа Георги Андреев. Той добави, че подготовката на тима е преминала нормално и в отбора цари настроение след головите фиести в отминалите шампионатни срещи. Има вероятност само Светлин Димитров да пропусне двубоя в Града на лалетата, тъй като е получил разтежение на стъпалото по време на домакинския мач с ЦСКА. Мачът на добричлии е от програмата на 17-ия кръг от „А” група при мъжете и ще се проведе в събота от 17 часа. По същото време са срещите: Шумен – Локомотив (Вн) и НСА – Локомотив (ГО). В неделя ЦСКА посреща Спартак (Вн) от 16.30 часа.