Веселин Марешки: Няма готовност за избор на нов председател

Мисия Варна

15-04-2010, 13:27

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Всички казват, че трябва да се върви към смяна на председателя на общинския съвет, но никой не е готов за такава.

Това заяви един от зам.-шефовете на местния парламент Веселин Марешки след днешното заседание на председателския съвет. По думите му, политическите групи и отделните общински съветници нямат никаква готовност за избор на нов председател на мястото на Борислав Гуцанов, който беше задържан при операция „Медузите“ на 31 март.
Пред ВарнаУтре Марешки заяви, че решението да се иска от Гуцанов официално да упълномощи някой от заместниците си да изпълнява функциите му, е най-лесният вариант.
 
„Според мен всичко трябва да върви в рамките на нормалното – да има действащ председател на общинския съвет“, каза още Марешки. По думите на фармацевтичният бос, сега се върви към варианта временен председател, за да се спечели време, тъй като все още няма договорка. През тези няколко месеца ще текат преговори за излъчване на нова кандидатура и евентуално формиране на мнозинство зад нея. 
„Не вярвам, че от тук нататък мнозинството в общинския съвет ще е без БСП и ДПС“, коментира Марешки. Според него в момента вървят надлъгвания, които едва ли ще доведат до формиране на ново мнозинство в местния парламент.
„Както много пъти съм казвал, в този общински съвет всички са в мнозинството – някои повече, а други по-малко“, подчерта собственикът на едноименната верига от аптеки.