"Шрек", "Титаник" и "Междузвездни войни" стават 3D

Варна Лайф

15-04-2010, 14:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Студиата, собственици на касовите хитове "Шрек", "Титаник" и "Междузвездни войни" ще инвестират още милиони долари в конвертирането им в 3D формат.

Студиото Dreamworks конвертира първите 3 филма от поредицата "Шрек" в 3D формат за премиерата им на дискове 3D Blu-ray. Новата висококачествена технология позволява гледане на 3D в думашни условия, ако сте снабдени с необходимата техника, съобщава Reuters.
 
Друга новина е премиерата на четвъртия филм от поредицата - "Шрек за вечни времена" ("Shrek Forever After") на 21 май.
 
"Да преправим филмите в качеството на 3D формат не е евтина задача, но сме на път да постигнем резултат с високо качество", каза Джефри Катценбърг от Dreamworks в четвъртък.
 
Джордж Лукас иска да преобразува "Междузвездни войни" в 3D, а Джеймс Камерън - "Титаник". Калценбърг предполага, че това ще струва по 20 милиона долара за филм и 18 месеца работа. Той сподели още, че е виждал части от "Титаник" 3D: "Зрелищно е. Джим е перфекционалист".
 
Той изрази оптимизъм за бъдещето на 3D иновациите, въпреки лошите отзиви за новия 3D филм - "Сблъсъкът на Титаните". Холивудски продуценти имат опасения, че един лош 3D филм може да подкопае ентусиазма на зрителите към формата.
 
"Забелязваме тенденция към големи инвестиции в конвертирането на ленти 2D в 3D формат, но засега нещата са трудни, заради недоразвитата технология. Това ще се промени много, много бързо. Аз съм оптимист, че скоро, независимо дали до 12, 18, или 24 месеца, ще има качествен продукт, който да улеснява значително процеса на конвертиране.", казва Катценбърг.