Убийството в Тервел е извършено със сап на мотика

Архив Варна

16-04-2010, 14:37

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Убийството в Тервел е било извършено с ритници и удари с дървен сап на мотика.

Авторът на кървавата драма, която е станала  в сутрешните часове днес, се казва Юсеин, разбра ВарнаУтре. Той сам  отишъл и се предал в полицията.

От съда съобщиха, че на 47-годишният Юсеин вече е наложена най-тежката мярка "задържане под стража". Снощи 29-годишният Димитър М. посетил мъжа в постройка, където той пребивавал със своя приятелка. Преди това задържаният бил употребил алкохол. Двамата мъже се скарали и се сбили, Юсеин успял да събори младежа на земята и да му нанесе фаталните удари. Съдебно-медицинската експертиза показала, че починалият е получил черепно-мозъчна травма. Причина за смъртта му е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, получени в резултат от кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка и аспирация на кръв.

Задържаният може да отнесе от 10 до 20 години затвор. Той получи най-тежката мярка, тъй като нямал постоянно местожителство и имал лоши характеристични данни.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

16:37 ч 29-годишен мъж е бил пребит до смърт в Тервел, научи ВарнаУтре.

Фаталният инцидент е станал на 16 април около 04 часа сутринта, близо до училище в центъра на града.

Жертвата се казва Димитър и е от село в Шуменска област. Убиецът е на 47-години. Той е задържан и е направил самопризнания пред съдия. Двамата са се почерпили в домашна обстановка и се сбили, след като се изпокарали.

Трупът на починалия е изпратен за аутопсия в “Съдебна медицина” гр. Добрич. На извършителя на престъплението е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство.