Решетки за експандизчия и приятеля му за грабеж на дамска чанта

Архив Варна

16-04-2010, 17:26

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

26-годишният Калоян Кьосев отнесе 3 години и 6 месеца затвор при първоначален строг режим.

Наказанието му от окръжните магистрати в Добрич е за опит за грабеж при условията на опасен рецидив. Неговият помагач - 30-годишният Симеон Георгиев, отива зад решетките за 2 години и 11 месеца.

В района на паметника на Хан Аспарух в Добрич Симеон нападнал жена и започнал да дърпа дамската й чанта. Случаен минувач съобщил в полицията и се развикал, след което Георгиев побягнал и се качил в лек автомобил, шофиран от Кьосев. В хода на съдебния процес е изяснено, че 26-годишният водач е изчаквал нападателя на жената.

Георгиев бе признат за виновен и за извършени от него кражби от 11 до 25 ноември м.г. в Добрич. Задигнал вещи от БТК АД – регион Добрич, на обща стойност 1893,30 лв.

Двамата са осъдени да заплатят обезщетение от 1000 лв. на пострадалата при грабежа добричлийка, за причинените й неимуществени вреди.

По молба на подсъдимите и след като те признаха вината си, съдът допусна делото да се гледа като съкратено съдебно следствие. При тази процедура съдът бе задължен и наложи наказания под определения в Наказателния кодекс минимум.

Кьосев е осъждан 7 пъти и срещу него се водят други наказателни производства. Наскоро, преди извършване на престъплението, той е излязъл от затвора, където е излежал 2-годишна ефективна присъда. Едно от предишните му осъждания е за грабеж, затова настоящото деяние се явява извършено от него при условията на опасен рецидив.

Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.