Високи детски? След като изловим крадците

Животът

17-04-2010, 14:01

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Детските надбавки ще увеличим, когато стабилизираме държавата. Това стана ясно от изявление на министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където майки недоволстваха срещу смешния размер на детските надбавки.

Протест срещу неадекватаната политика в сферата на социалното подпомагане се организира чрез форуми в интернет и социалната мрежа Фейсбук от родители, живеещи в Пловдив, Русе, Варна, Разград, Търговище, Ямбол, Шумен, Монтана и Димитровград. Те настояват да отпадне подоходният критерий при получаване на детските добавки, да има фиксирана на дата за превеждането на парите и за увеличаване на месечните помощи за деца от 35 на 50 лева.

И аз искам същото, но когато изловим крадците, когато дадем възможност това, което събираме от приходите, да не изтича, каза още Борисов.
Премиерът допълни, че и той иска "лекарствата да са безплатни, пенсиите да са по 2 000 евро, а в бюджетната сфера да взимат по 6000-7000 лева заплата".

20 години всички тези са гледали как крадат държавата и не са протестирали, коментира още по адрес на недоволните родители Борисов.

Премиерът бе в Пловдив по повод официалното предаване на собствеността на стадион "Христо Ботев" на общината.