Вода изби на адвокатската градинка

Мисия Варна

19-04-2010, 11:14

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Вода изби на адвокатската градинка, която от седмица насам е превърната в строителна площадка. При ремонтните работи е бил спукан един от водопроводите там. За щастие той не е главен, но въпреки това за малко не наводни района. 

Както е известно община Варна предприе ремонта с идеята да превърне популярната варненска градинка в кръгово движение, около което ще обикалят автомобилите. След приключването на реконструкцията уличките в района пък ще станат еднопосочни.
С реконструкцията е натоварена фирмата „Хидрострой“. Нейни служители се опитват сами да поправят водопровода без да спират водата в района. 
 
Припомняме, че през миналата седмица арх. Виктор Бузев от общинския експертен съвет по устройство на територията възропта, че ремонтните работи на адвокатската градинка са започнали без необходимите строителни документи. По думите на архитекта, зелената площ на градинката е публична общинска собственост. Тоест общината не може да се разпорежда с нея без проекта да е минал през обществено обсъждане. 
Според зам.-кметът арх. Венелин Жечев всичко около строителството е редовно, тъй като става въпрос за проект, който касае комуникациите и инфраструктурата, а не сградите в района.