Сибел Еркан гостува на добричкия губернатор

Архив Варна

21-04-2010, 17:37

Снимка:

ОУ Добрич

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Генералният консул на Република Турция в Бургас Сибел Еркан за първи път посети Добрич.

Тя бе приета от губернатора Желязко Желязков и екипа му, съобщават от пресслужбата на областната администрация. От там посочват, че основни теми, дискутирани по време на срещата, били насърчаването на културния обмен, опознаването на културно-историческото наследство, регионалното сътрудничество, туризма, както и динамизирането на двустранните бизнесотношения.

Областният управител запозна дипломата със социално-икономическия профил на Област Добрич и приоритетите в развитието на региона. Той акцентира върху необходимостта от активизиране на двустранното сътрудничество с оглед постепенното преодоляване на последиците от икономическата криза. Желязко Желязков посочи, че двете страни трябва да правят всичко възможно за стимулиране на търговско-икономическите отношения, както и разширяване на възможностите за културен обмен. Той обеща съдействие от страна на институцията при проявен инвеститорски интерес към Област Добрич.  

Като затруднение в тази насока, генералният консул посочи визовия режим и изрази надежда, че София и Анкара ще решат този въпрос, защото е в интерес на двете държави и по- нататъшното надграждане на традиционно добрите отношения между Турция и България.