Улица скочи срещу дупките в Добрич

Архив Варна

21-04-2010, 17:42

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Анонимни листовки с обвинения срещу кмета на Добрич Детелина Николова и членове на екипа й бяха разлепени по дърветата на ул. "Любен Каравелов" в града.

Граждани негодуват, че улицата се  превърнала в улицата на дупките, калта и мръсотията. В листовката авторите й са използвали нецензурни и обидни квалификации.

Потърсихме за коментар и кметството. Позицията, която оттам ни предоставиха е, че "Община Добрич оставя без коментар обидните квалификации от напълно анонимен автор, отправени към кмета и кметския екип под формата на плакатна псевдо гражданска позиция. За информация на авторите Община Добрич има електронна страница www.dobrich.bg, на която всеки гражданин може да изрази различните си позиции по всички проблеми на местното самоуправление. За състоянието на уличната мрежа сетивността независимо дали е гражданска или емоционална не носи никакви решения за промяна на градския "пейзаж".

Улица "Любен Каравелов" е една от всички улици в Община град Добрич с обща дължина 165 кв. м, със сериозни нарушения на пътната настилка (за справка - направеното пълно заснемане на "дупките" веднага след необичайно тежката зима показа общо 18 000 кв. м нарушени настилки).

Въпреки силните финансови ограничения Община град Добрич осигури 700 000 лв. за дейностите по възстановяване на уличната мрежа. Към 19.04.2010 година приключиха всички законови процедури за избор на изпълнител и предстои започване на ремонтните работи, включително и по ул. "Любен Каравелов".

И още информация по темата, която е най-злободневна за всички български общини. Само преди часове (бел. ред.- вчера) бе подписан договора между Община град Добрич и "Общинска банка" АД за финансиране на инвестиционен проект, детайлно подготвен през 2009 година. За 10 млн. лв. ще се рехабилитират изцяло улиците "Вардар", "Дунав", "Софроний Врачански", "Климент Охридски" и особено важната комуникация ул. "Христо Ботев", и то след пълна подмяна на напълно амортизираните водопроводна и канализационна мрежи. Освен това ще се изпълнят и подходи към нови 27 междублокови пространства. Тази инвестиционна програма ще подобри условията за достъп на жителите и гостите на града ни.

Такъв е действителният "пейзаж" в премерените и реални действия на кметския екип и Община град Добрич. А Добрич ще успее тогава, когато всички осъзнаем, че в думата Община се крие коренът на общото начало, на обединението в името на смисъла да живеем заедно, тук, сега и в бъдеще."