ЦСКА победи Литекс

Архив Варна

21-04-2010, 19:25

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

ЦСКА се наложи с минималното 1:0 над Литекс с гол на Тодор Янчев в 88-та минута.

"Армейците" и "оранжевите" изиграха един интересен мач, в който и двата тима имаха възможност да отбележат гол много по-рано. Срещата започна с натиск на гостите от Ловеч и няколко пропуска пред противниковата врата. Определено Литекс владееше положението на терена в първата половина на полувремето. Възможности да отбележат гол имаха Миланов и Попов, но ударите им минаха покрай вратата. От своя страна ЦСКА отговори с удар в гредата в 24-та минута, когато след центриране от ъглов удар Павел Витанов с глава не успя да открие резултата. До края на полувремето двата отбора не успяха сериозно да застрашат противниковата врата.

През второто полувреме ЦСКА създаде повече голови положения. Домакините искаха повече победата, но нямаха шанс пред гола. "Червените" дори удариха за втори път гредата, но топката не влезе във вратата. Така се стигна до 88-та минута когато Тодор янчев засече центриране с глава от фланга и то 4 метра препарира Галато.

С тази победа ЦСКА съкрати разликата до Локомотив София на една точка в борба за второто място. Днес столичните "железничари" направиха равенство 0:0 със Славия. Така в класирането се определиха първите три отбора. Левски и Славия могат да се надяват само на чудо да вземат медали и да играят в Европа.