Con.tempo - съвременно изкуство във Варна този уикенд

Варна Лайф

23-04-2010, 05:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От 23 до 25 април в морската столица ще се проведе второто издание на уикенда за съврменно изкуство con.tempo.

16 частни галерии, културни институции и алтернативни пространства ще бъдат сцена на 27 проекта на художници от България, Италия, Полша и Ирландия.

Con.tempo e идея на Рая Георгиева (1978-2009 г.) и се организира от фондация, създадена в нейна памет, с партньорството на сдружение за културен мениджмънт "Морско синьо", галерия "Буларт" и журналистите Боряна Тодорова и Антония Йовчева. Куратор е Дора Дончева.  

В трите дни ще бъдат представени 27 артистични проекта, дело на автори от България, Италия, Полша и Ирландия в 16 частни галерии, културни институции и алтернативни пространства.

В con.tempo участват предимно творци до 35 години, като целта на проявата е да представи в динамичен вид тенденциите и творческите търсения на младите автори.  

Живопис, звукови инсталации, видеоарт, фотография, анимация, обекти, дигитални колажи, стрийт арт и музикални пърформанси ще дадат представа на варненската публика за творческите интереси на младата артгенерация и тенденциите в жанра.

Премиера ще има документалния филм на Александър Николов „contradictio in adiecto”. Филмът е заснет по време на първото издание на Con.tempo през 2009 година.

Артистичният маратон се осъществява с приятелството и подкрепата на участващите лица и културните институции в града.

Целта на събитието е да пресъздаде в компресиран вид актуална „снимка” на тенденциите в творческите търсения на младите артисти, както и да създаде интелектуална провокация към варненската публика с качествен художествен продукт.

Пълната програма на con.tempo може да видите тук » за повече информация и програмата следете блога »