Бойко Борисов нахока кмета на Белослав

Мисия Варна

24-04-2010, 11:33

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Премиерският гняв се стовари днес върху главата на кмета на Белослав Емил Дичев.

Това стана по време на откриването на новия партиен офис на ГЕРБ във Варна. Резкият тон и агресията в гласа на премиера смразиха съпартийците и симпатизантите му в клуба на ул. „Сан Стефано“.

„Фериботът ще спре, защото Станишев не е платил парите. Кажете го това ясно на глас, да го чуят всички. Аз сега какво да направя сега“, развика се Борисов на белославския кмет, който тихо и смирено го беше помолил държавата да финансира дейността на ферибота, който свързва двете части на града, разположени от южната и северната страна на езерото. После премиерът се успокои и нареди на областния управител Данчо Симеонов да види какво може да се направи по въпроса.

Пред медиите Дичев обясни, че БМФ иска да спре ферибота от началото на месец май. Причината е парично задължение от общо 205 хиляди лева, което общината няма възможност да плати на параходството. Кметът на Белослав  подчерта, че е искал помощ от държавата и през 2008, и през 2009 година, но му е било отказано.

Областният управител пък успокои нещата с думите, че ще бъде уточнено какво трябва да се направи за да не бъде спрян ферибота. На въпрос от къде ще намери парите, той отговори, че има нещо в предвид, но не разкри никакви подробности. 

Преди официалното откриване на партийния офис на ГЕРБ премиерът посети акостиралия на пристанище Варна боен кораб на ВМС на САЩ „Джон Хол”. Борисов беше придружаван от посланика на САЩ Джеймс Уорлик. Министър-председателят направи панорамна обиколна на палубата и слезе да разгледа и машинното отделение.