Премиерът: Общинските съветници да си опичат акъла

Мисия Варна

24-04-2010, 11:55

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Новото мнозинство във Варненския общински съвет да си опича акъла.

Това бе съветът на премиера Бойко Борисов към съпартийците му от ГЕРБ и техните партньори в морската столица, които градят ново мнозинство в местния парламент. Точно кои политически групи и отделни общински съветници ще участват в него ще стане ясно в сряда, за когато е насрочена извънредна сесия. Единствената точка от нейния дневен ред е смяната на председателя на съвета Борислав Гуцанов, който беше арестуван при операция „Медузите“ в морската столица. Фаворит за поста е кандидатът на гербаджиите Николай Апостолов

„Ще бъдем безкомпромисни към всички. Било каквото било. Няма повече да крадат”, категоричен бе още Борисов. Относно акция „Медузите“ той подчерта, че щом съдът е наложил на обвиняемите постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, то това не се нуждае от коментар. 

Преди това премиерът заяви, че няма от къде да дойдат пари за заплати на държавните служители, тъй като управлението на Тройната коалиция е раздуло щатовете с 30 - 40%. Според Борисов синдикатите си вършат работата, а правителството трябва да гарантира оцеляването на гражданите.

Министър-председателят коментира и предложението на бизнеса за амнистия на доходите. По думите му, това ще вкара пари в бюджета на страната, но няма да е справедливо спрямо честните данъкоплатци.