Цветанов не изключи още арести на политици във Варна

Мисия Варна

24-04-2010, 12:17

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

„Монополите”, „Октоподите”, „Медузите” трябва да бъдат разбивани.

През последните 20 години на практика не е имало сериозна борба с организираната престъпност. Това е достатъчен срок, който сме търпели, но повече няма да продължава така.“ Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред новооткрития партиен офис на ГЕРБ на ул. „Сан Стефано“ във Варна.

Вътрешният министър посочи, че акциите на полицията ще продължат. На въпрос дали очаква да има още арестувани общински съветници в морската столица Цветанов каза следното: „Всичко очаквам!“ И подчерта, че това зависи и от работата, която ще свърши прокуратурата.

Колкото до обвиненията от страна на БСП, че ареста на председателя на местния парламент Борислав Гуцанов при операция „Медузите“ е политическа поръчка, вицепремиерът коментира, че такива интерпретации са изгодни за социалистите. Според него това са думи на безизходица, които са угодни като защитна реакция.

„Мога да кажа, че съм доволен от всички служители на МВР, които работят на територията на цялата страна. Аз не ги деля по области и по градове, аз искам да има една системна борба срещу организираната престъпност на територията на цялата страна“, каза още Цветанов вместо коментар на реализираната във Варна операция „Медузите”. И беше категоричен, че правителството ще продължи безкомпромисната си борба срещу организираната престъпност.