Станишев на дискусия във Варна, докато сменят Гуцанов

Мисия Варна

27-04-2010, 13:31

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

В дискусия, посветена на проблемите при усвояването на средства от еврофондовете, ще участва лидерът на БСП Сергей Станишев утре от 11:00 часа във Варна.

Любопитното е, че малко по-рано – в 9:00 часа, започва извънредната сесия на общинския съвет, чиято единствена точка в дневния ред е свалянето на председателя Борислав Гуцанов и избирането на нов на неговото място. Както е известно Гуцанов, който е и лидер на БСП в града, беше задържан на 31 март при операция „Медузите“. Той е обвинен от прокуратурата за източване на общинската фирма „Градски транспорт“, чрез сделки за покупка на автобуси. В последствие две съдебни инстанции решиха, че Гуцанов трябва да остане в ареста, но понастоящем той се намира в затворническата болница в София.

Извънредната сесия пък беше свикана по инициатива на ГЕРБ, като под искането за смяната на Гуцанов се подписаха 25 общински съветници. Към момента гербаджията Николай Апостолов е единственият кандидат за председателския стол. Според предварителните договорки кандидатурата му ще бъде подкрепена от 35 местни парламентаристи. Тоест всички без БСП и ДПС.