Шведската принцеса Маделин разтрогна годежа си

Варна Лайф

27-04-2010, 15:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Шведската принцеса Маделин, най-младата дъщеря на крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия и дългогодишният й приятел развалиха годежа си, съобщи кралския дворец, информира АФП.

"Принцеса Маделин и Йонас Бергстрьом взеха решение да продължат по различни пътища", съобщи шведския дворец в кратко изявление.

Годежът на 27-годишната Маделин и 31-годишния адвокат беше обявен на 11 август 2009 г.

"Те взеха твърдо решението, че е най-добрв да продължат в различни посоки", казват от двореца.

Принцесата и Бергстрьом апелираха към медиите да покажат уважение и разбиране в трудната ситуация, защото в момента имат нужда от спокойствие и мир.

Шведските таблоиди отдавна твърдяха, че двойката изживява сериозни проблеми. Миналата седмица 21-годишна норвежка каза пред списание в страната си, че е имала връзка с Бергстрьом миналия април.

Твърденията на жената бързо бяха отразени по кориците в Швеция и подновиха спекулациите, около бъдещето на връзката на Маделин с Бергстрьом.

Шведското кралско семейство беше в светлината на прожекторите, след като кралският двор разкри детайли, около предстоящата сватба на престолонаследничката - принцеса Виктория, по-голямата сестра на Маделин.

32-годишната наследничка на короната на Швеция ще се омъжи за Даниел Уестлинг, 36-годишен собственик на клуб, в катедралата на Стокхолм на 19 юни.