Станишев: Арестуваха Гуцанов, за да превземат общинския съвет

Мисия Варна

28-04-2010, 11:11

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Борислав Гуцанов е бил арестуван, за да може ГЕРБ да овладее общинския съвет във Варна.

Това заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев, който участва в дискусия за еврофондовете в морската столица. По същото време новото мнозинството около ГЕРБ в местния парламент прекрати предсрочно правомощията на досегашния председател Гуцанов. Както  известно той беше задържан при акция „Медузите“ и е с обвинения за източване на общинската фирма „Градски транспорт“.

Според Станишев овладяването на общинския съвет във Варна е много важно за ГЕРБ. Той припомни изказвания на варненския депутат Павел димитров, че е съвсем нормално щом ГЕРБ управлява страната да поеме и управлението и във Варна. „Тоест Гуцанов трябваше да бъде отстранен по някакъв начин и неслучайно, не само е повдигнато обвинение, а той е задържан, за да бъде изолиран. Дори бих казал е езмислен един повод, тъй като не се вярва на експертизата на варненските лекари във връзка с неговите заболявания, да бъде изпратен по-далеч в София. Идеята е да бъде извън Варна по време на сесията и да не му се даде възможност да се защити” коментира Станишев.

Според него задържането на Гуцанов е сценарий, който обслужва политическите интереси на ГЕРБ. “Това е прозрачно за всеки мислещ човек. Не е тайна, че те се стремят да си осигурят предварителна победа на местните избори следващата година. Основното им оръжие за постигането на тази цел е министърът на вътрешните работи. Сигурен съм, че ще има още много подобни действия през следващите месеци”, подчерта лидерът на БСП.