Интер е на финал срещу Байерн

Архив Варна

28-04-2010, 20:52

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

В 21:45 на "Камп Ноу" започва реваншът в Шампионската лига между Барселона и Интер.

Преди седмица "нерадзурите" спечелиха на "Джузепе Меаца" с 3:1. Двамата старши треньори избраха следните 11 титуляри:

Барселона: Виктор Валдес, Даниел Алвеш, Пике, Шави, Ибрахимович, Меси, Кейта, Бускетс, Педро, Милито, Туре (Жозе Пинто, Маркес, Боян, Анри, Максуел, Тиаго, Жефрен).

Интер: Жулио Сезар, Санети, Лусио, Тиаго Мота, Ето`о, Снайдер, Майкон, Камбиасо, Милито, Самуел, Пандев (Толдо, Кордоба, Мунтари, Марига, Матераци, Киву, Балотели).

Още във 2-та минута Педро обстрелва вратата на Интер, но топката мина покрай левия страничен стълб на Сезар.



След известно време при едно центриране на Меси в наказателното поле, на Ибрахимович му беше скъсана фланелката, но съдията Франк де Блекере отсъди нарушение в атака на Кейта. Постепенно двата отбора започнаха да разиграват топката основно в центъра на терена без опасности пред двете врати.
 
В 28-та минута Тиаго Мота получи директен червен картон в безобидна ситуация. Той си позволи да посегне към Бускетс при борба за една топка и отиде преждевременно да се изкъпе. Голяма грешка на играча на Интер в този момент. След като гостите изравниха играта, да оставиш съотборниците си с човек по-малко е просто безумие....



До края на полувремето Барселона продължи да владее топката. Атаките на "каталунците" се развиваха бавно и опитите да се влеза с топката във вратата не доведоха до нищо.

0:0 на полувремето. Развръзката предстои.

Второто полувреме започна със смяна в състава на Барсерона. На мястото на Милито в игра се появи Максуел. За първите 10 минути от втората част Барселона не направиха нищо интересно пред вратата на Сезар. Времето продължаваше да тече, а на Барса и трябваха два чисти гола. Играта продължи в същото русло и "катеначото" на Интер беше непробиваемо. Начинът по който италианците спечелиха двете си Шампионски титли в Европа преди повече от 40 години се оказва печаливш.  Играта на двата отбора беше наистина мудна. Барсе се чудеше как да вкара гол, Интер се бранеше перфектно.
В 82-та минута се получи първата чиста ситуация за Барса. Центриране на Меси се озова на главата на Къркич, но той от 3 метра пропусна.



Буквално селд една минута Жирард Пике откри резултата. Играчът на Барселона се освободи по перфектен начин в наказателното поле и забоде топката във вратата на Сезар. 1:0 и още един гол за Барса за класиране за финала на "Бернабеу".



До края на срещата се игра в наказателното поле на Интер, но до нов гол не се стигна. Интер е на финал.