Петима българи напред във "Варна Къп"

Архив Варна

01-05-2010, 18:06

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Петима българи преодоляха първия квалификационен кръг на турнира по тенис "Варна Къп".

На кортовете на "Черно море Елит" днес започнаха пресявките преди основната схема на състезанието с награден фонд $ 10 000. От записаните 48 състезатели трябва да останат 8, които да се включат в същинската битка на състезанието.

Поставеният сред квалификантите Серафим Грозев директно премина в следващия етап без да излезе на корта. Андреас Нейков победи без проблеми с 6:1, 6:2 участващия с уайлд кард Мартин Велев. Владислав Матеев макар и по-трудно, но също продължава напред. Той спечели безпроблемнно първия сет с 6:2 над Юмер Юмеров, а във втория се стигна до тайбрек спечелен на 0. На Марсел Радев му се наложи да играе три сета срещу украинеца Александр Видмиш преди да го преодолее с 6:2, 4:6, 6:2. Последен от нашите напред се класира Стефан Трифонов след успех с 6:3, 6:2 над сънародника ни Пламен Авуски.

Борбата напуснаха след само един изигран мач Николай Драганов и Димитър Петров. Всички от поставените 16 в квалификациите продължават напред, тъй като по регламент в първия кръг не срещнаха съперници.

Утре борбата продължава с втори квалификационен кръг, а в понеделник са битките за попадане в основната схема.