Отлагат откриване на новия басейн "Делфини"

Мисия Варна

03-05-2010, 14:45

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

На 1 май трябваше да отвори врати новият басейн „Делфини“ в „Младост“.

Вече изминаха три дни от тогава, но басейнът още не работи. Припомняме, че датата беше посочена от шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Петър Пасев. Веднъж през февруари и втори път в края на март при посещението на кмета Кирил Йорданов на самата строителна площадка.

Официалното откриване на басейна ще бъде отложено за 12 май, съобщиха днес от общината. Това ще е първото отлагане на пусковия срок на новия плувен комплекс до „Кауфланд“.

Паметливи граждани от района пък се надяват басейнът да не бъде сполетян от съдбата на ледената пързалка, която се намира наблизо. Припомняме, че нейното откриване беше отлагано в продължение на половин година.

Каране на воден велосипед е една от атракциите в новия басейн. По думите на Пасев, 15 минути каране на водното колело се равнявали на два часа въртене на педали на сушата. Плувният комплекс ще е ориентиран основно към гражданите, а не както басейн „Приморски“, който се ползва предимно от спортните клубове. „Делфин“ е със стандартни размери – 25 на 12,5 метра и ще разполага с пет коридора. За сега цените на билетите не са обявени, но според Пасев те ще са най-ниските в страната.