“Стандарт”:Абитуриентите златни кокошки

Архив Варна

09-05-2010, 05:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

“Стандарт” е посветил днешните си водещи заглавия на предстоящите до края на май абитуриентски балове. Абитуриентите стават златни кокошки, констатира вестникът.

Школски директори масово прибират пари под масата, за да пратят младежите в точно определена кръчма. Те прибират рушвети от собствениците, които са за сметка на младежите.

Според родители от Пловдив кувертите за ресторант, фото и други екстри около баловете са ненормално раздути. Разликата от обичайните тарифи се прибирала от директорите.
Проверка на "Стандарт" показа, че под тепетата няма по-евтин куверт от 70 лева. Цените стигат и стотачка според броя звезди на ресторанта. Когато няма балове обаче, менюто струва наполовина по-малко.Дори и с диджея сумата не може да е двойно завишена, категорични са родителите.

Новост през тази година е, че абитуриентите вече масово се пазарят за храната и напитките сами и на място, вместо да чакат оферти от заведенията, е показала проверка на вестника.
.
Така средно вечерята излиза 20-25 лв., вместо обичайните 60-70. За това тази година се отказахме да правим пакетни менюта, признаха шефове на кръчми в Добрич.

Учениците сами си договарят отстъпките в цената, както и бонусите, потвърдиха и от видинския ресторант "Бонония", където празнуват почти всички завършващи от дунавския град.
"Екстрите" са безплатни менюта за класната и за някои от останалите учители, обясни управителят на заведението Валентин Борисов. Никой ресторант обаче не прави отстъпки за всички учители. Ако класът ги е поканил, тогава младежите плащат и за тях, обясни още Борисов.

Школските директори масово отричат за рушвети от заведения и хотели, за да пращат учениците си там. Думата имат само абитуриентите. Ние вземаме само едно решение - на коя дата да бъде балът, твърди шефката на математическата гимназия в Благоевград Татяна Ядкова.