Плажовете още неоткрити, румънците вече се давят

Туризъм

16-05-2010, 13:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Двама румънски граждани са спасени по случайност от удавяне още преди медицинските екипи да са започнали официално работата си по плажовете.

Независимо че морската вода е все още доста хладна, 40-годишна румънка влязла в петък да се изкъпе на централния плаж на Златни пясъци и започнала да се дави. Спасителите я извадили на пясъка, а екип на ДКЦ-1 "Св. Клементина", който случайно в този момент бил на оглед с линейка в курорта, бързо я върнал към живот и не се наложило болнично лечение.

На същия чист късмет се дължи спасяването и на 48-годишен румънец на неохраняем плаж в курорта Св. Константин, съобщи управителят на ДКЦ-1 д-р Иван Иванов. Пострадалият бил изваден от водата посинял, в много тежко състояние. Лекарите, които били в курорта, за да проверят готовността на кабинетите и медицинските пунктове за летния сезон, го включили на системи и на кислородна вентилация. След като го стабилизирали, извикали линейка на "Бърза помощ", която го откарала в университетската болница "Св. Марина".

Медицинските екипи по плажовете ще започнат работа официално след 1 юни, припомни д-р Иванов. В момента върви процедура по подписване на договори с концесионерите.