Варненските вестници в сряда

Архив Варна

19-05-2010, 06:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

“Цял квартал крал ток като за световно“ съобщава уводното заглавие на „Черно море“. Половин квартал в района на ул. „Никола Корчев“ се оказа нелегално прикачен към магистрални кабели на електроразпределителното дружество. В карето живели предимно роми, които от месеци точили електричество към къщите си. Проверяващите сварили дупки в стените и разбити тротоари.

„В големите супермаркети надписват сметки“ пропищяха ужилени клиенти, твърди друго заглавие от вестника. Много често на някои стоки се поставяли лъжливи промоционални етикети с по-ниски цени.

„Пазарът на сексуслуги се развихри“ на мода са малките сутеньорски групи с няколко момичета, информира уводното заглавие на местното издание на ВАЦ „Твоят ден“. Бизнесът със сексуслуги във Варна излиза от кризата с настъпването на летния сезон. В морската столица се развивала основно уличната и клубната проституция.

„Кайсиева градина – между виетнамските блата и пустинята Сахара“ е заглавието на днешната тема на броя във вестника. Жителите на варненския квартал се чувствали като рейнджъри, от както преди 8 месеца около блоковете им започнали да копаят за водопровод. Още щом тежките машини на фирма „Хидрострой“ захапали асфалта, на хората взело да им светва, че неволите им няма да свършат скоро. След набезите на тежките машини най-красивото нещо в квартала била указателната табела, на която пише че ремонтите се правят с европари.

„Стопаните на Дупката гонят наематели“ съобщава уводното заглавие на „Народно дело“. Вадиха принудително търговец, който от три месеца не е плащал наем. Описаха му и стоката.. Потърпевшият беше категоричен, че действията на фирмата са самоуправство.

„40 декара паркинг за „Тол шипс“ ще предложи пристанище Варна, информира друго заглавие от вестника. Очаква се на тази площ да паркират 1000 автомобила. Пред всеки от ветроходните кораби на кея ще ма табела, която ще указва кога може да бъде разгледан от посетители.

„Е.ОН погна крадците в „Максуда” съобщава уводното заглавие на „Позвънете“. Само за ден откриха 10 незаконни присъединявания на една улица. Дознатели търсят нарушителите, дават ги на съд. Пишман техниците се вързали с подръчни материали към кабелите на Е.ОН, преди да стигнат до електромера. По този начин те си черпели електричество направо от мрежата, но без това да се отразява на измервателните уреди. Има хора, които от 20 г. не са плащали ток, коментираха съседите им от квартала. По техни думи в цялата схема участвали техници от електроразпределителната компания. В махалата имало няколко довереника на монтьорите, които посредничели в кражбите, знаели се и разценките - коя услуга колко струва.

„Дни делели Гуцанов и Дънката от свободата“ твърди друго заглавие от вестника. Обвинените в участие в организирана престъпна група Борислав Гуцанов и Даниел Славов - Дънката, може да излязат от ареста до дни. По думите на адвокатите повдигнатите срещу Гуцанов обвинения са несъставомерни. Според защитниците мярката за неотклонение спрямо съветника вече е придобила репресивен характер, тъй като му било отказано извършването на съдебно-медицинска експертиза. В определението си съдията отказа да измени мярката на Гуцанов, но натърти, че ако до 14 дни прокуратурата не е задействала въпроса с експертизата за здравословното състояние на Гуцанов, той ще е на свобода до месец.