Маниак педофил дебне девойки в интернет

Архив Варна

19-05-2010, 08:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Шуменските полицаи задържаха изключително неприятен садистичен педофил, който си набирал жертвите в интернет.

Сигнал срещу вертуалния изрод подала майката на 15-годишна девойка, която пападнала в мрежата му. След бързата и адекватна реакция на криминалистите от "компютърни престъпления" бил задържан 27-годишният И. Г. от Шумен, съобщиха от МВР. Униформените прибрали за 24 часа и двама негови съучастници на същата възраст.

Историята на 15-годишното момиче може да се стори напълно позната на всяка тийнейджърка и на всеки родител на дете на тази възраст. Момичето имало регистрация в социалната мрежа Фейсбук. В началото на февруари то приело покана за приятелство от потребител, регистриран като “Наталия”.

По-късно последвала и покана за размяна на скайп акаунти. Постепенно, в отначало безобидния виртуален диалог, “Наталия” започнала да приканва момичето да се разголва и го принудила да й признае, че снимката й в социалната мрежа е реална. След кратко прекъсване, в средата на април, “Наталия” възобновила връзката в мрежата, но тогава момичето получило поредица порно снимки, придружени с неприлични фотоси на мъжко голо тяло и на кукла в женско бельо и с избодени очи. Едновременно с това момичето било засипано с многобройни провокативни и крайно вулгарни въпроси. Тийнейджърката се оплакала в скайпа на приятелката си “Наталия”, че не е тази за която се представя, но получила отговор, че въпросната дама “има странни приятели” и затова й праща такива снимки.

Скоро във виртуалното пространство лъснала истината. “Наталия” се разкрила сама. Оказало се, че е мъж на средна възраст, среден на ръст, леко кривоглед. След тази крачка той повторно пратил неприлични снимки, но и предложение да снима момичето в порнофилм. Уточнил и мястото - изоставен цех, който уж бил на дядо му. Оттук насетне кореспонденцията станала зловеща. Неизвестнит перверзник заплашил момичето, че знае къде учи - от данните във Фейсбук, че ще я изнасили жестоко и ще я убие брутално. Заплахите той прехвърлил в групова дискусия в скайп, където разказвал с вулгарни подробности намеренията си спрямо момичето. Тогава девойката блокирала профила на мъжа в скайпа и изтрила данните от Фейсбук.

В края на април антимафиотите от “Компютърни престъпления” успели да тръгнат по следите на виртуалния сексуален маняк и възстановили кореспонденцията. Криминалистите установили необходимите данни, пощенската кутия и IP адреса на мнимата "Наталия". Компютърните разузнавачи стигнали до сайт за запознанства, в който потребителят се е регистрирал с псевдоним и разкриват самоличността си.

Изяснено е, че той е регистрирал във виртуалната среда - във Фейсбук и в сайт за запознанства, фалшиви профили на 16 и 19-годишни момичета, за да осъществява контакти с непълнолетни девойки, да ги склонява към блудство и участие в порноматериали под въздействие на заплахи  включително и за саморазправа.

От снощи перверзникът е в ареста.