Общински съветник от Мадан арестуван за лихварство

Архив Варна

19-05-2010, 08:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

40-годишният общински съветник от политическа партия "Лидер" в Мадан Костадин Кабаджов е задържан за лихварство.

Това съобщи днес МВР.

В хода на операцията са проверени жилището, офиса, хотела и бензиностанцията, собственост на Кабаджов. Освен това той имал заложна къща и луксозна вила извън града.

При претърсванията са намерени 9000 лв., 700 евро, 100 долара, 10 златни лири, голямо количество златни накити - обеци, ланци, пръстени, гривни с общо тегло 185 грама, две записни заповеди за отпуснат заем. Иззети са и два дневника за заеми, давани от него на различни хора в периода от 1997 до 2009 г., в които имало имена на стотици хора. Открити са също и класьори с нотариални актове за собственост и разпореждане с десетки недвижими имоти, както в община Мадан, така други общини и области. При претърсването са иззети и 67 бутилки скъп марков алкохол със стар акцизен бандерол.

Общинарят е задържан 24 часа. Срещу него са подадени жалби от граждани, които са взели заем с непосилни за изплащане лихви, обясниха от полицията.

След извършена справка в Агенцията по вписванията е установено, че Кабаджов притежава множество недвижими имоти, с които е извършвал разпоредителни сделки.

През 1998 г. в ОДМВР Смолян  срещу него са водени преписки за рекет и изнудване, които били прекратени поради липса на достатъчно данни срещу извършено от него престъпление.