Проверката на фондация „Владиславово“ била удар срещу кмета

Мисия Варна

19-05-2010, 09:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Последната акция на полицията и прокуратурата в община Варна, при която бяха иззети документи свързани със социалната общинска програма по проекти за интеграция на ромското малцинство, била удар срещу кметът Кирил Йорданов.

Това заяви днес шефът на общинската социална дирекция д-р Здравко Марков. Става въпрос за проекта на фондация „Владиславово“. Той е с годишен бюджет от 181 хиляди лева, като 120 хил. лв от тях отиват за заплати на служители от фондацията заети със социалната интеграция на ромски деца.

Проектът на фондацията  бил проверяван два пъти през миналата година и икономическа полиция не е открила никакви нарушения, каза още д-р Марков. И подчерта, че лично той няма никакви притеснения свързани с последната акция в общината, която вътрешният министър Цветан Цветанов определи като продължение на операция „Медузите“.

Според общинския директор, проверките в общината, освен удар срещу кмета, от друга страна са и опит на настоящето правителство всячески да докаже, че моделът на тройната коалиция е мултиплициран и във Варна.

Проектът на фондация „Владиславово“ е тригодишен. По него биват обучавани и интегрирани 80 ромски деца. Пресметнато излиза, че за всяко хлапе от бюджета на социалната програма на общината се плащат по близо 2300 лева. За сравнение, училищата получават от държавния бюджет малко над 1200 лева за всеки записан ученик.