Благотворителна вечер на КНОБ събра пари за лечението на Таня

Животът

21-05-2010, 12:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Смехът и щастливите мигове би трябвало да са всекидневие в дома на Румен и Ваня Рачеви

По една единствена причина - те имат 7 деца - от бебе на няколко месеца до 14-годишна госпожица. Но съдбата явно все пак е решила да поднесе изпитание и на тях, защото малко преди Коледа им праща страшна вест - 12-годишната им дъщеря Таня е болна от левкемия.

Днес, 5 месеца след зловещата диагноза, към завърналите се плахи усмивки, родителите добавят ново чувство - на дълбока признателност към хората, които помогнаха за лечението на чедото им.

След съучениците на Таня, които успяха да съберат малка сума на специалния великденски бал, и

Камарата на независимите оценители в България

организира благотворителна вечер в столицата. На 13 май в хотел "Кемпински-Зографски" в помощ на Таня пя Йорданка Христова, танцуваха детски ансамбли, имаше търг за картини. Гостите "наддаваха" и за специално предоставените за благородната цел уикенд пакети за 2-ма в голф комплекса "Блек сий рама", във варненския хотел "Димят" и на Златни пясъци.

Благотворителната вечер на КНОБ провокира и мнозина варненски бизнесмени, които осигуриха както финансови средства за лечението на Таня, така и подаръци за братята и сестрите й.

Сега момиченцето е на лечение в детското онкохематологично отделение към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. За щастие, според лекарите, по-прецизната диагноза на Таня показала, че левкемията й е напълно лечима с лекарства и не се налага трансплантация на костен мозък. Помощта от Камарата на оценителите и другите дарители ще осигури на детето нужните лекарства и грижи през следващите тежки за семейството.

След акцията в групите "Да помогнем на едно дете, болно от левкемия" и  "Да помогнем на Таня и нейното семейство"

сега във Фейсбук

ще се натъкнете на нов призив: Купувайте соковете, които фирмата на Румен и Ваня Рачеви произвежда.

„Мелето“ е нашата семейна фирма, разказват те. Идеята за производство на прясно изцедени натурални сокове възникна спонтанно – когато се опитвахме да приготвим сок за нашите 7 деца. Това се оказа доста нелека задача, която изисква усилията и времето на всички ни, а резултатът – вкусен без съмнение – свършваше доста бързо. И така се роди идеята...

Кръстник на семейната фирма има честта да е 12-годишният ни син Георги, който спечели семейния конкурс за име на продукта. „Мелето“ на италиански означава „овощна градина“. На български – всички знаем :) Доста точно и оригинално, като се има предвид какво меле става в машините докато се изцежда сока".