Осем метра ще е широчината на улиците в местността „Св. Никола”

Мисия Варна

25-05-2010, 12:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Осем метра ще е широчината на улиците в местността „Св. Никола“, която всъщност си е жилищно селище в рамките на морската градина.

Това стана ясно на днешното заседание на комисията по архитектура и строителство към общинския съвет, която одобри плана за улична регулация и застрояване на местността. Планът засяга около 800 имота, като определя територията на така наречения квартал за жилищна зона – зона за отдих и обитаване.

Одобряването на уличната регулация ще стане факт едва, след като бъде гласувано на сесия на местния парламент. Сега комисията гласува плана въпреки протестните жалби, подадени от близо 300собственици на имоти в местността. 60 на сто от възраженията са срещу кадастралния план и границите на имотите определени с него. Останалите жалби пък са срещу уличната регулация. А именно, собственици на имоти настояват широчината на улиците да е три метра, а не осем, както прие комисията. На заседанието беше разяснено, че тези параметри са заложени, като нормативно изискване. Тоест няма как широчината на улиците да бъде намалена. За това и нито една от жалбите не е приета.
Колкото до границите на имотите по кадастър, жалбите са внесени в съда и той ще се произнесе по тях.