“Стандарт”: Българската бира като германската

Архив Варна

30-05-2010, 07:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Родното пиво спасява от инфаркт и рак, твърди за радост на всички почитатели на кехлибарената напитка в днешния си брой “Стандарт”.

Освен това при сравнение с бялото вино по съдържание на антиоксиданти бирата дръпва с едни гърди напред.

В публикацията е цитирано изследване на независимата лаборатория "Център по биология и храните", чиито резултати са станали известни тази седмица.В нея се казва, че българската бира по нищо не отстъпва на тази, произвеждана в Германия, Италия и САЩ.

Данните показват, че в най-разпространените марки бира, които се произвеждат в България, има точно толкова антиоксиданти, колкото и при пивото, което правят едни от най-големите производители в света.

Според шефа на лабораторията и доктор по биология Сергей Иванов наличието на достатъчни количества антиоксиданти в консумираните от нас храни и напитки успешно обезврежда токсините, натрупани в тялото на човека

Според публикации в "Нутрейшън ревю" и други научни издания при еквивалентно алкохолно съдържание бирата съдържа над два пъти повече антиоксиданти от бялото вино.

Антиоксидантите са важни за здравословния начин на живот, защото се счита, че намаляват риска от инфаркт, като потискат образуването на тромби в кръвта, обясняват експерти. Възможно е те да служат и като защита срещу рака благодарение на свързването си с токсините.