Сайтът с детските градини гръмна

Животът

01-06-2010, 06:58

Снимка:

СНИМКА: IMPACTPRESSGROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Сайтът, в който родителите трябва да проверяват дали хлапетата им са приети в детска градина след тегленето на томболата

вчера, гръмна. Майките и татковците, които и без това изказаха съмнения за прозрачността на класирането на ТОТО, вече са в паника. Най-вероятно опитите над 3000 семейства, подали молби за ясла и градина да влязат www.gradini-varna.com от снощи насам са го блокирали, обясниха компютърни специалисти. Тази сутрин родителите най-после успяха да се доберат до страницата с така важната за тях информация.

"Кликнах върху детска градина Палечко и се отваря списъкът - исках да покажа на мъжа ми, че детето е прието, понеже аз бях в общината вчера, когато теглиха томболата и видях с очите си името в списъка. Четем, четем - няма я нашата дъщеря. Щях да припадна. Мъжът ми вика, пак не си разбрала нещо. Отварям тогава градината, която ни беше 2-ро желание, и там - нищо. Отварям третата - също. Чак тогава ми светна, че и в трите списъка има едни и същи не особено популярни имена - от сериали, мюсюлмански. Загледах се и установих, че просто списъкът е един и същ. После установихме, че на която и градина да кликне човек все вижда приетите в "ЦДГ №01 "Светулка" - Първа група, нов прием, родени 2007", разказа пред ВарнаУтре.бг Светлана Кузманова.

Репортер на ВарнаУтре.бг в момента проверява каква е причината за грешката и кога ще бъде отстранена. Междувременно във форума на бг мама майки разменят съвети как и къде да проверят списъците и какви документи да готвят за записване.
"За приетите да кажа прясно инфо - днес директорите на градини са извикани сутринта в Общината да им дадат заверени списъци. Така че ако сте тръгнали натам, недейте", е най-прясното инфо от там.

Под "Светулка" вече се отварят и всички списъци за всички детски градини, алармираха наблюдателни татковци. Все пак при кликването върху нужната ви градина, първо ще видите имената на приетите в "Светулка", а някъде по-надолу трябва да намерите и сосбтвеното си дете и в спъсъците на над 20 градини наляти неясно защо на едно място.