Махат трамвайните релси от варненската транспортна наредба

Мисия Варна

07-06-2010, 13:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Трамвайните релси ще бъдат махнати от варненската проектонаредба за организация на движението в града.

Този и други гафове в транспортния документ, който се оказа преписана от подобен софийски, ще бъдат изчистени. Това стана ясно на заседанието на комисията по обществен ред към местния парламент, която за пореден път дебатира станалия вече банален транспортен нормативен проект.

Общинските съветници решиха да бъде изготвен втори вариант на наредбата. В него освен изчистване на недоразумения, като забраната за спиране на автомобили върху трамвайни релси, ще бъдат взети под внимание забележките на КАТ и на Съюза на превозвачите. Пропуските, и неточностите в нейния настоящ документ бяха описани в общо 17 точки.

Кметската администрация трябва да е готова с новия вариант до 16 юли. Окончателният вариант на наредбата пък може да бъде гласуван на сесия на общинския съвет през септември.

Според юриста Пламен Пенев от ГЕРБ това е необяснимо дълъг срок. По неговите думи, става въпрос за чисто правни промени, които при добро желание могат да бъдат направени буквално за няколко дни. Освен това Пенев подчерта, че съветниците са „сдъвкали“ всичко около наредбата и кметската администрация няма какво толкова да я мъдри.