Правят второ класиране за детските градини

Животът

09-06-2010, 12:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Има незаети места във всички детски градини в район "Аспарухово" и в СДГ №34 "Горски кът".

Това съобщиха от община Варна след приключване на записването на децата, приети във варненските детски градини. Броят на свободните места ще бъде обявен в електронния регистър утре. Сроковете за подаване на документи са от 14 до 18 юни включително.

Родители, които са участвали в класирането на 31 май, но децата им не са приети в детско заведение, могат да изтеглят документите си от детската градина, в която са ги подали. В новото класиране имат право да участват и родители, които до момента не са подавали документи. За обявените места могат да кандидатстват родители от всички административни райони на Варна, подчертаха от общинската администрация.

Класирането ще се извърши на принципа на генерирани случайни числа и резултатите ще бъдат обявени на 21 юни в електронния регистър. Срокът за записване на приетите при второто класиране деца е до 25 юни включително.

Малко по-късно от общината внесоха корекция относно начина на кандидатстване за второто класиране.
Родителите, които са участвали в първото класиране, но децата им не са приети, не трябва да изтеглят документите си от детската градина, в която са ги подали за участие в първото класиране, а просто да посетят отново същата градина и да попълнят ново заявление. В него родителите трябва да посочат 4 нови желания за детски градини, в които има свободни места. Кандидатстващите втори път ще запазят регистрационния си номер от първото класиране.

В класирането могат да участват и родители, които сега изявяват желание децата им да посещават детско заведение. Те трябва да подадат документите си само в някоя от детските градини със свободни места, които се намират в район Аспарухово или СДГ №34 “Горски кът” в КК “Златни пясъци”.